BAAS in de straten

Deze week werd het BAAS spel gespeeld in Boelenslaan en Oentsjerk. Het weer zat de kinderen in Boelenslaan niet mee, maar dat betekende niet dat zij minder gedreven waren.

BAAS is een digitaal spel waarmee KEaRN op een speelse manier thema’s bespreekbaar maakt. BAAS wordt gespeeld via een app, ontwikkeld door en voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze app staat op de tablets waarmee de kinderen BAAS spelen. Er wordt een digitaal hondje uitgelaten in de eigen straat. In het spel zie je het digitale beeld over de werkelijkheid heen (Augmented Reality). Tijdens het spelen moeten op verschillende plaatsen vragen worden beantwoord. Door deze antwoorden ontstaat er inzicht in hoe zij een bepaald thema beleven.

Het spel is erop gericht om samen met kinderen en buurtbewoners verschillende thema’s aan de orde te laten komen, zoals samenleven, elkaar leren kennen en kansen om mee te doen. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk!

Lijkt het u als bijoorbeeld buurt- of speeltuinvereniging of kerk leuk om ook BAAS in te zetten, laat het ons dan weten en we komen graag langs.
Mail naar baas@kearn.nl of neem contact op met Klaske of Alie via 0511 – 465200.