BAAS in Oentsjerk en Boelenslaan

Op de zonnige vrijdagmiddag 1 juni waren we met BAAS in de straten De Jister en de Dobbe van Oentsjerk. Samen met kinderen gingen we op de internationale dag van het kind aan de slag met armoede. Mooie ideeën zijn eruit gekomen om aandacht te hebben voor armoede; geld inzamelen en spullen ruilen. Binnenkort gaan we samen met de kinderen deze ideeën verder uitwerken.

Op dinsdag 5 juni konden de kinderen uit Boelenslaan BAAS spelen rondom het speeltuintje aan de Ritsmasterwyk. Er kwamen die middag ongeveer 17 kinderen die vol enthousiasme het hondje Bonny virtueel uitlieten en vragen over armoede beantwoordden. De kinderen zaten na het spelen van het spel vol inspiratie voor activiteiten, waardoor we binnenkort met een groepje jongens en meiden de ideeën uit gaan werken. Ideeën zijn: armbandjes haken en verkopen, geld is voor de armen, kleding inleveren voor mensen die in armoede leven enz.
Natuurlijk is op kearn.nl/baas alle informatie over het project te vinden!

Op dinsdag 12 juni komt BAAS naar Buitenpost. We spelen het spel vanaf 14.30 uur aan de Barrage vanaf de speeltuin. Op donderdag 22 juni spelen we vanaf 15.00 uur BAAS op de Tsjerkelansreed en rond de basisschool in Ryptsjerk.

 

1 juni 2018