Deel je zorg campagne


‘Deel je zorg’. Een nieuwe campagne voor jonge mantelzorgers. Maar wat houdt dat in? Eric Corton gaat in gesprek met o.a. Minister Hugo de Jonge, 3FM DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal.

Fotografie Eric Corton: Femke Hoogland

#weekvandejongemantelzorger #deeljezorg #jongemantelzorgers

Vier jonge mantelzorgers (Marjet, Vianne, Justin en Renske) gaan onder leiding van Eric Corton in gesprek met minister Hugo de Jonge. Het gesprek gaat over hoe het is om op jonge leeftijd mantelzorger te zijn. We horen persoonlijke verhalen. Belangrijke vraag is: hoe deel jij je zorg met anderen? Met medewerking van FM3 DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal.

Op 1 juni start de week van de jonge mantelzorger en de campagne Deel je zorg. Met deze campagne wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport jonge mantelzorgers aanmoedigen over hun zorg te praten of gebruik te maken van hulp.

#deeljezorg #KEaRN

Als jonge mantelzorger groei je op met iemand, vaak een ouder, broer of zus die meer hulp nodig heeft. Dit omdat hij/zij een langdurige ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, verslaving of een psychische aandoening heeft. De kans is groot dat je je daarover zorgen maakt, dat je vaak thuis moet meehelpen of dat je ouders minder aandacht voor je hebben. Herken jij je hierin? En wil je hierover met iemand praten? Of andere jonge mantelzorgers ontmoeten? Neem contact op met KEaRN Steunpunt Mantelzorg! mantelzorg@kearn.nl www.mantelzorg-kearn.nl #deeljezorg #jongemantelzorgers #weekvandejongemantelzorger