Gemeente Achtkarspelen geeft mantelzorgers kans een weekend tot rust te komen

Voor wie?
Iedereen heeft van tijd tot tijd ontspanning nodig. Wanneer u al langere tijd de zorg voor een chronisch zieke partner, kind of ander familielid voor uw rekening neemt, is het nog belangrijker de zorg even los te laten en nieuwe energie op te doen! We begrijpen dat het niet makkelijk is om de zorg aan een ander over te laten. U moet een beroep doen op anderen en het één en ander goed organiseren voordat u met een gerust hart vertrekt. Wij, maar ook uw zorgverleners, helpen u graag bij het vinden van vervangende zorg of andere regelzaken, zoals vervoer. Bij een tijdige aanmelding is er gelegenheid de nodige voorbereidingen in alle rust te treffen.
Dus zorgt u inmiddels langer dan drie maanden, minimaal 8 uur per week voor een naaste? Dan zorgen wij dit weekeinde graag voor u!
Om het jaarlijkse weekendje weg voor zoveel mogelijk mantelzorgers bereikbaar te maken, worden nieuwe deelnemers bovenaan de lijst geplaatst. Deelnemers die een vorige keer zijn meegegaan, komen op een wachtlijst.

Wanneer?
Het weekend staat gepland van vrijdag 14 september tot en met zondag 16 september 2018 en van vrijdag 21 september tot en met zondag 23 september 2018. U wordt op de vrijdagmiddag rond 15.00 uur verwacht en vertrekt op zondagmiddag rond 14.00 uur weer uit Epe.

Waar gaan we heen en wat zijn de kosten?
Voor dit weekend hebben we het conferentiehotel Villa Heidebad in Epe gereserveerd.
Naast gezelligheid is er tevens de nodige rust en natuur om u heen.
U betaalt een bijdrage van € 75,-. Daarnaast financiert uw gemeente uw verblijf.

Wat gaan we doen?
U krijgt een ontspannend programma aangeboden met veel gezelligheid, met momenten van ontmoeting en nog veel meer: “Niks moet, niksen mag”.

Gaat u mee?
Wilt U eerst meer informatie dan kunt contact opnemen met KEaRN Steunpunt Mantelzorg, telefoon 0511-465200 bereikbaar maandag, woensdag en donderdag van 9.00-13.00 uur of via email: mantelzorg@kearn.nl.

Aanmelden kan tot en met 1 augustus, de aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Wij nemen persoonlijk contact met u op om het aanmeldingsformulier samen in te vullen.

 

17 juni 2018