Geslaagde Picknick at the Garden in Burgum

Naar aanleiding van de behoefte-inventarisatie onder de verschillende doelgroepen in Tytsjerksteradiel, is er vanuit de ontmoetingsplek MeetingPoint een start gemaakt met een ontmoetingsactiviteit. In samenwerking met de ontzettend enthousiaste bewonersraad van het AZC was de ‘Picknick in the garden’ op woensdag 26 juli het eerste idee wat werkelijkheid werd.

De picknick, die gehouden werd in de tuin van SCW Glinstra State te Burgum, startte om 14.00 uur. De eerste enthousiaste vrijwilligers stonden om 13.00 uur al klaar om te helpen.

Rond 14.15 schoven de eerst mensen aan. De gezellig gedekte tafel werd omringd door vlaggetjes en de geuren van de verschillende soorten gerechten uit alle hoeken van de wereld.

Er was voor ieder wat wils: kinderen konden spelletjes doen met de KEaRN jeugd- en jongerenwerkers of tekenen aan tafel. De ouders konden ondertussen met de andere gasten in gesprek en zich te goed doen aan al het lekkers. Ook de nieuwe wethouder, Andries Bouwman, van Tytsjerksteradiel bracht een bezoekje en was zeer enthousiast.

Het prachtige weer, de mooie gesprekken, de nieuwe ideeën, de ontmoetingen, de gemaakte verbindingen en een top sfeer maakten de ‘Picknick in the garden’ tot een meer dan geslaagde middag, waar zo’n 30 personen bij aanwezig waren. Rond 16.30 ging iedereen dan ook met een voldaan gevoel naar huis.