Gratis cursus ‘Geld telt’

Het gebiedsteam Achtkarspelen en KEaRN Welzijn organiseren samen de cursus ‘Geld telt’. Geld tellen is voor iedereen van belang, ongeacht de hoogte van het inkomen. Overzicht is belangrijk om schulden te voorkomen, om uit de schulden te komen en om rust en controle te krijgen. De cursus ‘Geld telt’ helpt daarbij.

Werkwijze
‘Geld telt’ is een praktische cursus met (kleine) huiswerkopdrachten.. Naast praktische tips en informatie van de cursusleider is de ervaring dat deelnemers onderling ook veel handige ideeën uitwisselen.
U hoeft absoluut niet uw persoonlijke situatie te vertellen in de groep. Wel is het leuk om ervaringen uit te wisselen. De cursusleidster: “Daar kan een ieder zijn of haar voordeel mee doen. En soms komen er zeer waardevolle tips naar voren”.

Inhoud van de cursus
In de cursus leert u onder andere hoe u een overzichtelijke administratie kunt maken. Dit helpt bij het inzicht krijgen in uw inkomsten en uitgaven. Op die manier kunnen schulden voorkomen worden. Ook krijgt u informatie over verschillende regelingen en voorzieningen waar u misschien voor in aanmerking komt.

Wanneer
De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten en is op woensdag 15, 22 en 29 mei 2019.
De cursus is ‘s ochtends van 9.00 tot 11.00 uur en ’s avonds van 19.30 tot 21.30 uur.

Waar
De cursus wordt gegeven in het MFC it Vleckehûs, B. J. Schurerweg 14 in Surhuisterveen.

Aanmelden
Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via het emailadres info@kearn.nl of telefonisch via telefoonnummer 0511 – 465200.