Jumpen tijdens uitje jonge mantelzorgers

Vrijdag 28 juni werd er weer een uitje georganiseerd voor jonge mantelzorgers. Deze keer bundelden KEaRN Welzijn, Het Bolwerk, De Skûle en Amaryllis hun krachten en waren jonge mantelzorgers uit heel Friesland welkom.

Dit resulteerde in een gezellig jumpfeestje met zo’n 40 jonge mantelzorgers bij Street Jump Leeuwarden.

“Hier wilde ik altijd al graag een keertje heen, maar bij ons thuis lukt dat niet”, aldus een jonge deelnemer. Een andere jongen die voor de eerste keer mee was vertelde: “Vanuit huis kunnen wij dit niet, daarom mag je mij altijd wel ophalen als jullie weer wat doen hoor!”.

Ook de ouders reageren leuk op het uitje! “XXX is super moe, maar zo blij!” Het was enorm gezellig en hij heeft zo genoten, dank dat jullie dit doen!”

Wat zijn jonge mantelzorgers?
Dat zijn kinderen en jongeren die een familielid (thuis of in de directe omgeving) hebben met een handicap, chronische ziekte, verslaving of psychische aandoening. Speciaal voor deze doelgroep hebben diverse Friese welzijnsinstellingen een gezamenlijk uitje georganiseerd.

Wil jij meer weten over wat KEaRN doet voor jonge mantelzorgers of wil je graag mee met een volgend FUN-uitje? Meld je dan aan bij:
Jildou Jager (als je in Achtkarspelen woont)
06 – 83671548
jildou.jager@kearn.nl

Wynet Bakker (als je in Tytsjerksteradiel woont)
06 – 15370728
wynet.bakker@kearn.nl