Mantelzorg Café in Skûtsjemuseum Earnewâld

Op donderdag 14 juni werd er door KEaRN Steunpunt Mantelzorg weer een Mantelzorg Café georganiseerd. Locatie was het Skûtsje Museum te Earnewâld, waar ondanks het wat miezerige weer, de stemming goed was. Ontvangst met koffie en een stukje oranjekoek, sommigen kijken nog wat onwennig om zich heen. Weer even het ijs breken… want sommige bezoekers komen al jaren, anderen zijn hier pas voor de tweede keer. Voor bijna iedereen is het Mantelzorg Café even een moment ‘voor jezelf’. Even niet hoeven zorgen voor een ander, maar gewoon even eruit. Zo ook voor het echtpaar dat al meer dan 50 jaar mantelzorger is voor hun zoon die geboren is met het Syndroom van Down. “Hij heeft 46 jaar bij ons gewoond. Helaas ging het op een gegeven ogenblik heel snel heel slecht met hem en woont hij nu niet meer thuis, maar gelukkig nog wel bij ons in het dorp”. Iedere dag wordt er dan ook nog een bezoek aan hem gebracht, wordt er nog voor hem gezorgd. Speciale zorg die je als ouder met alle liefde aan je kind geeft, maar die je soms helemaal opslokt.
Juist daarom zijn deze kleine uitjes zo speciaal. Even bijtanken, je even richten op iets anders en even aan jezelf denken. Het klinkt zo eenvoudig, maar als mantelzorger ga je snel over je eigen grenzen en vergeet je voor jezelf te zorgen. Terwijl juist dat zo belangrijk is. Want hoe kun je voor een ander zorgen als je niet voor jezelf zorgt?

Van de middag is ook een filmpje gemaakt, klik hier om het filmpje te bekijken.

Of het nu voor je kind, je partner of een buurman is: mantelzorgen hoef je niet alleen te doen.
Wilt u als mantelzorger meer informatie over wat KEaRN Steunpunt Mantelzorg voor u kan doen? Of wilt u gewoon meer weten over mantelzorgen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op of kijk op onze website.
KEaRN Steunpunt Mantelzorg is op werkdagen te bereiken van 9.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer (0511) 465200.

U kunt ons via de mail bereiken via mantelzorg@kearn.nl.
Onze websites:

www.mantelzorg-kearn.nl en www.kearn.nl/vrijwillige-inzet-en-mantelzorg

16 juni 2018