Mantelzorgers naaste met MS

Oproep aan mantelzorgers voor een naaste met MS

Net als bij andere mantelzorgers, ligt ook bij mantelzorgers van naasten met MS voortdurend het gevaar van overbelasting op de loer. Het is dus belangrijk dat mantelzorgers ondersteuning, voorlichting en handvatten krijgen over hoe ze met hun partner met MS kunnen omgaan. Maar niet alleen dat: het kan voor deze mantelzorgers ook fijn zijn om mensen te ontmoeten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Daarom doet KEaRN Steunpunt Mantelzorg een oproep aan mantelzorgers voor een naaste met MS uit de gemeente Achtkarspelen en de gemeente Tytsjerksteradiel die graag andere mantelzorgers willen ontmoeten. Doel is om met elkaar (in een veilige omgeving) ervaringen uit te wisselen.

Bij voldoende interesse organiseert KEaRN Steunpunt Mantelzorg een lotgenotenbijeenkomst voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met MS. Natuurlijk zijn de medewerkers van KEaRN Steunpunt Mantelzorg er ook om u voorlichting en tips te geven.

U kunt uw interesse aangeven bij Lysbeth Nicolai via mantelzorg@kearn.nl of via een WhatsAppberichtje/telefoontje naar 06 – 112 33 815. Samen kijken we welke dag en tijdstip geschikt is voor het organiseren van een bijeenkomst.