Warme activiteitenmiddag ’t Stationnetje

Zaterdagmiddag  14 juli organiseerde de vaste kerngroep van ’t Stationnetje een activiteitenmiddag op het Bolleveldje in Hurdegaryp.  Deze middag trok niet alleen veel jongeren uit de doelgroep (16 en 27 jaar), maar ook de wat jongere jeugd was aanwezig en meer dan welkom.

’t Stationnetje voor jongeren en door jongeren is een project van jongerenwerk van KEaRN, in samenwerking met o.a. gemeente Tytsjerksteradiel. Basis is het treinstation van Hurdegaryp. Daar kunnen jongeren ‘op 3 sporen’ hulp kunnen krijgen, maar ook gewoon chillen. Die drie sporen zijn:

  • ‘hulp op weg naar werk’
  • ‘hulp bij school of opleiding’
  • ‘een plek om te chillen’

 

De omstandigheden waren ideaal voor een middag met sport, spel, kennismaking en leuke activiteiten. Redmar Severein, jongerenwerker bij KEaRN, was met ‘zijn’ team aanwezig om jongeren tussen 16 en 27 jaar te vertellen over het project.  Er is een start gemaakt met het opknappen van het oude treinstation in Hurdegaryp, zodat in de de vroegere wachtkamer  activiteiten. Ook wordt er gewerkt aan een ruimte waar individuele gesprekken gevoerd kunnen worden.

Naast de mogelijkheid om kennis te maken met het team van ’t Stationnetje, was de middag natuurlijk vooral bedoeld om actief met elkaar bezig te zijn. Er was gezorgd voor een grote opblaasbare stormbaan, bounce ballen, sumo worstelpakken, een pannakooi en er was een demonstratie kick boksen.

’t Stationnetje kan terugkijken op een energieke middag!

Meer weten over ’t Stationnetje? Volg dan alles via de Facebookpagina of het Instagram-account of kijk op de pagina van ’t Stationnetje op deze site!

Foto’s: Jan Kamminga

  

  

 

16 juli 2018