Geslaagde viering Dag van de Mantelzorg

Mantelzorg is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar dat is het niet. KEaRN Steunpunt Mantelzorg vindt dat mantelzorgers waardering verdienen. Daarom organiseerden zij in het kader van de Dag van de Mantelzorg op 9 november een gezellige middag voor mantelzorgers uit Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Het was een gezellige drukte in De Pleats in Burgum op dinsdagmiddag 9 november. Meer dan 80 mantelzorgers kwamen hier bij elkaar om onder het genot van een hapje en een drankje de Dag van de Mantelzorg te vieren. “Zo fijn om elkaar nu weer te kunnen ontmoeten!” was een veelgehoorde opmerking deze middag. De middag, die officieel werd geopend door wethouder De Pee van Tytsjerksteradiel en wethouder Brinkman van Achtkarspelen, was voor vele mantelzorgers echt een ‘middagje uit’. De optredens van Griet Wiersma zorgden voor veel vermaak en plezier.

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden mantelzorgers als blijk van waardering ieder jaar de zogenaamde mantelzorgwaardering aan.
Wethouder De Pee: “Het is fijn dat we op deze manier de vele mantelzorgers kunnen laten zien dat we heel erg waarderen wat zij iedere dag voor een naaste doen.” Ook wethouder Brinkman vond het fijn om te zien hoe alle aanwezigen genoten van deze middag: “Het elkaar ontmoeten en delen van je verhaal lijkt soms zo simpel, maar is van grote meerwaarde.”

November is bij KEaRN de maand van de mantelzorger. Meer weten over mantelzorg of het bieden van ondersteuning aan mantelzorg? Neem dan contact op met KEaRN Steunpunt Mantelzorg via een e-mail (mantelzorg@kearn.nl) of door een telefoontje naar 0511 – 46 5200.