Maatjesproject De Opstap

Vrijwillige ondersteuning door de inzet van een (mantelzorg-)maatje of ondersteuning bij administratie (dit laatste alleen in Tytsjerksteradiel).

Maatjesproject voor Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen

Soms is het moeilijk om zelfstandig mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je een lichamelijke beperking hebt of beginnend dementerend bent. Misschien ben je door omstandigheden in een sociaal isolement terecht gekomen of zoek je als nieuwe Nederlander je weg. Maar ook als mantelzorger kun je soms geen tijd voor jezelf vrijmaken, terwijl je dat juist zo nodig hebt.

Wanneer het je niet lukt om in je eigen omgeving iemand te vinden die je hierbij kan helpen, kun je samen met De Opstap op zoek naar een maatje.

Een maatje kan:
– dienen als mantelzorgvervanging
– een luisterend oor voor je zijn
– leuke dingen met je ondernemen
– je helpen bij het aangaan van (nieuwe) sociale contacten en activiteiten
– samen met jou je administratie op orde brengen (voor inwoners van Tytsjerksteradiel: De Papieren Brigade)

De koppeling duurt maximaal één jaar. Samen met je maatje kijk je wat voor jou de beste manier is om te komen tot het punt dat je het weer zelf kunt.

Woon jij in Tytsjerksteradiel of Achtkarspelen, ben je 18 jaar of ouder en ben jij op zoek naar een maatje of wil je weten wat er mogelijk is? Neem dan contact op met De Opstap!

Wil jij graag wat betekenen voor een ander? 

Als maatje ondersteun je volwassen inwoners met een klein netwerk die weer mee willen doen in de maatschappij. Je sluit aan bij de wensen van de cliënt en stimuleert en activeert hem/haar om te werken aan de gestelde doelen.

Wij zoeken:
– Participatie Maatjes
– Dementie Maatjes
– Samen veel leuker Maatjes
– Mantelzorg Maatjes
– Administratie Maatjes

De meest actuele maatje-vacatures vind je hier! 

Contact opnemen met De Opstap kan door te bellen naar 0511 – 46 52 00 (op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur) of door te mailen naar opstap@kearn.nl

Meer informatie vind je ook op onze Facebook-pagina.